deca1Zašto je važno početi rano?

Mnogi mladi roditelji intenzivno razmišljaju o budućnosti svog deteta i pitaju se kako, gde i kada je najbolje svoje dete uključiti na određene aktivnosti. Neminovno je da će u tom razmišljanju o budućnosti i obrazovanju svog mališana veliku važnost pridati i učenju jednog ili više stranih jezika.
Dosta roditelja nije sigurno kad je pravo vreme za upis deteta na strani jezik te da li će preranim ili prekasnim upisom u školu za strane jezike dete imati problema s učenjem jezika. Iako kod nekih roditelja postoji bojazan da će preopteretiti dete i da bi trebalo sačekati početak škole, brojna istraživanja su pokazala da je učenje jezika od četvrte do sedme godine vrlo korisno za mentalni i psihički razvoj mališana i ima niz dodatih prednosti:

  • U predškolskom periodu deca su radoznala i željna učenja. Njihov um upija znanje brzo i lako, pa im učenje stranog jezika ne predstavlja problem.
  • U ovom periodu dete je sposobno da nauči najveći broj glasova, i savlada intonaciju, ritam i akcenat stranog jezika, lako, spontano i bez pritiska.
  • Rano izlaganje drugom jeziku potpomaže razvoj kognitivnih sposobnosti deteta, doprinosi razvoju kreativnih i društvenih sposobnosti deteta te razvija i samopouzdanje kod deteta.

U isto vreme podstiče razvoj koncentracije, formira radne navike i uči dete odgovornosti.

Roditelji

Saradnja sa roditeljima je obaveza i zadovoljstvo profesora u Piccadilly School. Na raspolaganju smo Vam svakodnevno za razgovor, pomoć ili savetovanje vezano za napredovnje vašeg deteta. Na našoj Facebook stranici se uvek možete informisati o aktuelnim dešavanjima u našoj školi.

 

Pre-junior (uzrast od 4-6 godina) Prvi koraci znaju biti nesigurni, ali mi brinemo o deci sa posebnom pažnjom i polako ali sigurno uvodimo ih u svet stranih jezika koristeći najsavremenije metode bliske njihovom uzrastu. Naši najmlađi uče kroz igru, i niz pažljivo odabranih edukativnih ali i zabavnih aktivnosti, priča i pesmica. Naši predškolci se polako upoznavaju sa engleskim alfabetom. Prvo u vidu prepoznavanja reči, a zatim i jednostavnom pripremom za pisanje istog. Kurs obuhvata:

  • 70 časova nastave (2 x 45 minuta nedeljno)
  • završna priredba
  • diploma

Junior (uzrast od 7 do 12 godina) Mlađi učenici osnovci u našoj školi polažu čvrste gramatičke temelje i stiču široki vokabular. Svaki program je prilagođen uzrastu i nivou znanja naših učenika. Težište je na primeni usvojenog znanja kroz kreativne aktivnosti, pojedinačne i timske projekte. Kurs obuhvata:

  • 70 časova nastave (2 x 50 minuta nedeljno)
  • završni pismeni i usmeni ispit pred komisijom
  • diploma